ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:16 03.06


"Гроші - не головне, важлива мотивація громади" - експерт із децентралізації

На Полтавщині успішно реалізуються 35 проектів міжмуніципального співробітництва. В області створено 29 об’єднаних територіальних громад (ОТГ). У 17-ти районах уже є проекти співробітництва.

У Полтаві провели регіональний форум міжмуніципального співробітництва. За інформацією Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, станом на травень 2017 року до відповідного держреєстру внесли 83 проекти співробітництва територіальних громад. Майже половина з них реалізується на Полтавщині — 35 проектів міжмуніципального співробітництва.

Полтавську область обрали пілотним регіоном для відпрацювання методології реалізації спільних проектів декількох територіальних громад, направлених на вирішення їх актуальних проблем.

Своїм досвідом у сфері співробітництва територіальних громад з присутніми в межах заходу поділився Штефан Дрегер, міжнародний експерт Проекту "Реформа управління на сході України", що виконується GIZ.

Досвід об’єднання та міжмуніципального співробітництва Німеччини складає близько 60-ти років. Нам є що вам порадити. Хочу наголосити, що у цій реформі гроші — не головне. Це не фактор успіху. Звісно, вони потрібні, але виключно грошима неможливо досягнути результатів. Важливою є і сама мотивація громади. Люди мають усвідомити всі переваги міжмуніципального співробітництва. Це і скорочення витрат, і підсилення економіки районів, і прийняття регулятивних рішень

 — вважає пан Дрегер.

Усього на Полтавщині вже створено 29 об’єднаних територіальних громад (ОТГ). З них у 18 вже пройшли вибори. У 17-ти районах області є проекти співробітництва. З них 11 присвячені поводженню з твердими побутовими відходами. У 25-ти закладах із питань міжмуніципальної співпраці пройшли навчання більше тисячі осіб.

 

ОТГ, форум, співпраця, децентралізація, Німеччина

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.