ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:02 26.02


Прокуратура хоче з Мельничука 15 мільйонів застави

Затриманого на хабарі в 30 тисяч доларів США поліцейського випустили під заставу у 800 тисяч гривень. Проте прокуратура хоче підвищити розмір застави до 15 мільйонів.

У зв'язку з тим, що майор Андрій Мельничук госпіталізований і не відвідує засідання в Апеляційному суді, до розгляду скарг прокурора та адвокатів справа ще не дійшла.

Нагадаємо, що СБУ затримала поліцейського, коли той начебто вимагав від фермера 30 тисяч доларів США за непритягнення того до кримінальної відповідальності.

Адвокати затриманого повідомляли, що суд ухвалив застосувати до поліцейського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

26 лютого прокурор Владислав Мішуровський розповів, що суд першої інстанції призначив обвинуваченому заставу в розмірі 799 тисяч 240 гривень. Однак через Апеляційний суд прокуратура планує підвищити притягуваному розмір застави до 15 мільйонів гривень.

На минулих судових засіданнях захисники майора Мельничука надали довідки, які підтверджують неможливість обвинуваченого відвідувати суд за станом здоров'я.

До речі, лікарі поліклініки УМВС у своєму листі зазначили, що, зі слів госпіталізованого, він отримав побутову травму 10 лютого при падінні на вулиці. Крім того, медики вказали, що обвинуваченому потрібно три тижні лікування.

Прокурор Мішуровський зазначив, що без підсудного перейти до розгляду скарг неможливо, адже йдеться про погіршення його становища - підвищення розміру застави. Колегія суддів вирішила дочекатися повернення Андрія Мельничука з лікування і призначила наступне засідання на 3 березня, повідомляє інтернет-видання "Полтавщина".

Артур ЗАПЕКА


Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.