ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:00 16.08


У Полтаві можна оглянути "Хату Сонця" Дениса Зозулі. ФОТО

15 серпня в Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка відкрилася персональна виставка робіт художника Дениса Зозулі "Хата Сонця".

Виставка складається з понад півсотні робіт, які вражають уяву сюжетами й зачаровують тонкою деталізацією та просто ювелірною точністю ліній.

За словами митця, "Хата Сонця" містить глибинні символи, єднальну ідею: хата для українця – не лише місце проживання, житло, а й центр його Всесвіту, початок і кінець життєвого простору, його alter ego. А сонце є джерелом життя, адже дає світло й тепло, без яких настає зима, ніч і, зрештою, небуття. Образом Хати Сонця Денис Зозуля стверджує: існування рідного простору, міста, батьківщини, держави для українського народу є запорукою самого Життя.

В експозиції представлені роботи, створені протягом останніх п'яти років в техніці офорт та естамп (гравюра на дереві та ліногравюра). Як зазначає сам автор, кожен з цих творів має для нього глибокий смисл.

Вони відображають філософські роздуми на різні теми, архітектуру міста Полтави та, зокрема, його центра та інші сюрреалістичні моменти нашого життя, нашого міста та країни. Мене надихають природа, люди, кіно, музика, та багато іншого

– розповів художник Денис Зозуля.

Самому митцю найближче до серця твори, що зображують центри Полтави – "розаріум", як називає цю частину виставки сам Денис. Деякі з цих робіт полтавці мали змогу побачити в тематичній виставці "Кругла площа – архітектурне серце Полтави" на початку нинішнього року.

На презентації виставки "Хата Сонця" Денис Зозуля також представив дві короткометражні стрічки. Фільм "Равлики" створений на основі спостережень за равликами, яких розводить донька митця, а "Центр" розповідає, про філософські роздуми навколо життя, Бога та Всесвіту. Ця стрічка на фестивалі "ПолтаваДок" отримала диплом. На цьогорічному фестивалі документального кіно, який відбудеться в Полтаві на початку вересня, Денис представить вже три стрічки: про художника Едуарда Трирога, конструктора ракетної техніки Володимира Челомея та офортиста Олексія Соболевського, який, власне, й відкрив для автора таємниці офорту.

Загалом, Денис Зозуля є автором понад десяти картин, що розповідають про представників сучасного художнього та музичного мистецтва, філософію творчості і неодноразово ставав дипломантом кіноконкурсів та кінофестивалів. Нагадаємо, минулої осені в пивниці "Сто доріг" відбулася презентація документальної стрічки "Сніг та гвіздки", що розповідає про історію полтавського андеграунду.

Виставка "Хата Сонця" триватиме в малій виставковій залі Полтавського художнього музею імені Миколи Ярошенка протягом місяця, до 16 вересня.

виставка, музей, художник, Денис Зозуля

За темою:

  • Міжнародна виставка "Це графіка" відкрилася у Кременчуці
  • На Полтавщині відкривається виставка про українців, які пережили полон
  • До свята весни на Полтавщині проведуть виставку фіалок
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.